כח המילים – רוחניות להורים עם מיכל ברג

מיכל ברג - רוחניות לילדים

"הפה הינו זה שמגלה את המודעות האולטימטיבית מאחורי המחשבה. זהו הכלי המביא לידי ביטוי את הפוטנציאל".

הרב ברג

כהורים, חשוב לדעת שכוחן של מילים גדולה בהרבה ממה שאנו משערים. זה בוודאי נכון מנקודת מבט קבלית, שאומרת שלמילים יש כוח לעורר ניסים או לשחרר כוחות הרסניים לחיינו. מילים יכולות לגלות אור או לגרום לנזק מתמשך. מדענים תומכים ברעיון האומר כי לשפה השפעה רחבה: מחקרים מראים כי מילים, והאופן בה אנו משתמשים בהן, למעשה מעצבים את הדרך בה מסלולים עִצְבִּיִים נוצרים במוחנו. מילים יוצרות את התבנית של צורת החשיבה שלנו ולפי כך מגדירות את האופן בו אנו חווים את העולם.

קראתי על שיטה הנקראת התעמלות המוח (Brain Gym) אשר חוקרת כיצד השפה בה אנו משתמשים יכולה להשפיע על העובדה האם נמצא את עצמנו בהילוך גבוה או נמוך כשזה מגיע ללמידה. למשל, במקום לומר "אני מנסה" עדיף לומר "אני עושה כמיטב יכולתי". במקום לומר "אני מקווה", תגידו "אני מתכנן" או "אני בטוח" או "אני בטוח זה יקרה". במקום "הייתי רוצה ש…" תגידו "אני מתכנן". במקום לומר "אני מתפטר" תגידו "אני מאפשר לעצמי מקום לנשימה" או "אני לוקח הפסקה".

כפי שאתם רואים, שינוי הכי קטן בשפה יכול לעשות שינוי עצום במצב הרוח שלנו, וזה נכון במיוחד עבור הילדים. אין גרוע מלאפשר לדחף רגעי שלנו להכריז באופן נחרץ, במיוחד כשהאמירה היא שלילית כגון "אף פעם לא אכפת לך" או "אתה תמיד שוכח הכל. הרב אומר שאם תגיד דבר שקר מספיק פעמים, אנשים יאמינו לזה. עלינו להימנע מהסכנה הזאת ובו זמנית לחזור מספיק פעמים על האמת. כשאנחנו מדברים עם ילדנו, חשוב זה במיוחד לבחור מילים של עידוד. במקום לומר "נכשלת" אפשר להגיד "עדיין לא הצלחת". זוהי בחירת מילים חיובית יותר. זה גם הרבה פחות מלחיץ, אותם ואותנו.

הרבה פעמים אנחנו מזכירים לילדנו להשתמש במילים של אהבה וטוב לב בשיחות אתנו ועם אחרים, וכשהם אינם עושים זאת, אנו משתמשים במילים קשות על מנת לקרוא אותם לסדר. אני לפעמים מוצאת את עצמי משתמשת במילים שליליות עם ילדיי כשהם לא מתנהגים כראוי, ובצורה הזאת אני עצמי לא מתנהגת כראוי! היה הרבה יותר מועיל לבחור מילים אשר יעודדו אותם להשתנות מאשר להציב מולם מראה לשליליות שלהם.

בדיקה עצמית:

  1. באילו מילים או אמירות אני משתמשת באופן קבוע עם ילדיי? האם מילים אלו ממלאות אותם עידוד וחיוביות, או הן מפילות את ילדיי למטה?
  2. באילו מילים אני משתמשת עם עצמי כשדברים לא קורים בצורה שרציתי? האם אני יורדת על עצמי, או אני מחפשת דרך להשתפר לפעם הבאה?
  3. באילו מילים הייתי רוצה להשתמש לעיתים קרובות יותר? האם אמרתי "אני אוהבת אותך" לילדיי היום?

מאת מיכל ברג,
נשיאה ומנכ"לית של קרן רוחניות לילדים

כתיבת תגובה

Scroll to Top

חיפוש חופשי באתר