על הקשר שבין קבלה למדע

המקובלים מספרים לנו שלאורך כל ההיסטוריה, בכל דור ודור, שרירות וקיימות 36 נשמות נסתרות של צדיקים מקובלים, חכמים דגולים, המהוות את יסוד העולם ואת בסיס הקיום של המציאות שלנו.

באותה נשימה, מדברת הפיסיקה המודרנית על 36 קווארקים נסתרים.

קווארקים = תחום בפיזיקת החלקיקים המתייחס לחלקיקים תת-אטומיים, המהווים את אבני הבניין הבסיסיות ביותר של החומר, ושלמעשה הם שמקיימים את העולם הפיזי שלנו.

עכשיו עקבו בבקשה בקפידה אחרי הנקודה הבאה: הפיסיקאים מעולם לא ראו קווארק. הקווארקים מוסתרים לחלוטין מן העין. כיצד יודעים אם כן שהם קיימים? הם מותירים חתימה אלקטרומגנטית (חתימה של קרינה) ברגע שמפרקים אותם וכך ניתן לדעת שהם היו קיימים.

מסביר זאת הפרופסור לפיסיקה טימותי פול סמית, בספרו “עולמות נסתרים”:
“אף אחד מעולם לא ראה קווארק”, “ועם זאת, הקווארק הוא יסוד המציאות שלנו”, משלים וטוען הפיזיקאי וחתן פרס נובל לפיסיקה ג’רום פרידמן. לדבריו, הקווארק הוא אבן הבניין הבסיסית ביותר של הטבע.

למעשה, אנחנו מגלים שהמדע והקבלה מתארים את אותו הדבר בדיוק.
הפיזיקאי האמריקאי ממוצא יפני מיצי’ו קאקו, שכתביו מפשטים עבור האדם המודרני את תורת הפיזיקה, שואל: “מדוע מדברים הפיזיקאים על 36 קווארקים? זאת אחת התעלומות הגדולות של המודל הסטנדרטי של פיזיקת החלקיקים”.

למען אמת, הקבלה, המדע והנצרות מתארים כולם מציאות אחת יחידה ומבנה אחד ויחיד. הבעיה היא, שהפיזיקאים נתלים על המציאות הפיזית, הידועה גם כתסמונת “עגל הזהב” ואינם מתייחסים למה שמעבר
לחומר.

התוצאה: המדענים לא מחשיבים את המודעות כ”חומר” ממנו עשוי התחום המיקרוסקופי של הקוונטים. ולכן,
במקום לקרוא למרכיבים הללו “המודעות של האור”, או “הרצון לחלוק (לשתף)” הפיסיקאים קוראים לזה “פרוטון”. ובמקום לקרוא לזה “המודעות של הכלי” או “הרצון לקבל”, הם קוראים לזה “אלקטרון”. ובמקום לומר שהנשמות הנסתרות של גדולי חכמי המקובלים הצדיקים הן היסודות של העולם שלנו, הם קוראים לזה
קווארקים.

למעשה, המדע והקבלה מתארים בדיוק את אותה המציאות, אבל כיוון שהם משתמשים בשפה שונה, זה יוצר
קונפליקט, בלבול והפרדה בין כל בני המין האנושי.

כיצד ניתן להחזיר את הגלגל ולאחד מחדש בין התפיסות השונות?
על ידי כך שהפיסיקאים ירחיבו את גבולות ההשקפה שלהם ואת אופן בחינת המציאות שלהם ויבינו שהמודעות היא השורש של על המציאות.

למה זה כל כך חשוב? כיוון שהמדע הוא עדיין סוג של “תו תקן” ורק בעזרתו יבין המין האנושי את החשיבות
שיש לסוג כזה של מודעות, המאחד מחדש בין המדע לבין הקבלה.

המרכז לקבלה גם בפייסבוק לחץ כאן

Scroll to Top

חיפוש חופשי באתר