כל אחת ואחד מאיתנו הגענו אל העולם הזה עבור מטרה מיוחדת. הבורא ברא כל אחת ואחד מאיתנו מסיבה מסוימת, מכיוון ששום דבר בחיים אינו קיים לשווא. כציפורים קטנות העוזבות את הקן, אנו נמצאים כאן כדי לפרוש כנפיים ולהתחיל במסע המיוחד שלנו. עבור חלק מאתנו, החיים יכולים להיות רכבת הרים של אירועים מלאי פעולה בלתי פוסקת. עבור אחרים, החיים הם פשוטים ושקטים. כל אחד מן המסעות שלנו הוא שונה, אבל יש חוט משותף שמחבר את כולם יחד. למרות שמסעות חיינו יכולים להתחיל במיליוני מקומות שונים בעולם ואנו באים מרקע, עדות ואמונות שונים, כולנו חולקים אותה שליחות אמיתית בלבנו. כולנו עושים את המסע לעבר גילוי הנשמה שלנו – הרוח שבפנים. גילוי הנשמה שלנו הוא הפעלת כוח הבורא שבתוכנו. זו החוויה האנושית המשותפת לכולנו. למרות שלכל אחת ואחד מאתנו יש סיפורים שונים בתכלית, הסיפור הפנימי שלנו נשאר זהה. השבוע, אנו מודרכים ונתמכים על ידי נקיטת צעדים חדשים לקראת גילוי הנשמה שלנו – המשימה האמיתית שלנו בחיים. הוצבנו בעולם הפיזי הזה כדי לסייע במשימה הקדושה הזו. מכיוון שרק כאשר אנו מקבלים על עצמנו את המסע בעולם הפיזי הזה אנו מסוגלים לגלות את המסע אל העולם שבפנים.
"השבוע, אנו מודרכים ונתמכים על ידי נקיטת צעדים חדשים לקראת גילוי הנשמה שלנו – המשימה האמיתית שלנו בחיים."
התמיכה הקוסמית שלנו השבוע היא פרשת "וַיֵּצֵא". כשאנו ממוקמים עמוק בתוך חודש כסלו, מזל קשת, מעודדים אותנו "לצאת" אל המסע הרוחני. בפרשת "וַיֵּצֵא" יוצא אבינו הרוחני, יעקב, מארצו אל מסעו, ובעקבות כך מגלה לנו את המסע שלנו. אנו קוראים כיצד יוצר יעקב לראשונה קשר עם הבורא ומבקש את עזרתו. כבר מתחילת הדרך מתפלל יעקב להגנה והדרכה מהבורא. החלום היפה והידוע של "סולם יעקב" נמצא הפרשת "וַיֵּצֵא", שם רואה יעקב את מלאכי הבורא עולים ויורדים בין העולם הגשמי והרוחני. יעקב, באמצעות המדיטציה והתפילות שלו, מסוגל להתחבר אל המלאכים השומרים שלו כדי שיעזרו לו. לאחר מכן פוגש יעקב את רחל ומתאהב בה. רחל מייצגת את כל הדברים היפים והנפלאים שיש בעולם הזה, דברים שאנו מסוגלים ליהנות מהם. עם זאת, הדברים הפיזיים בחיים עלולים להיאחז בנו בחוזקה, אם נאפשר להם, ולהסיח את דעתנו מלגלות מה טמון מתחת להם. לאחר הפגישה עם רחל וההתאהבות בה, פוגש יעקב את אחותה לאה, המייצגת את העולם הרוחני. כמו כולנו, עמד יעקב בין שני העולמות: העולם הגשמי והעולם הרוחני. זה המסע שכולנו מתמודדים אתו וזה האיזון שעלינו לשאוף אליו ולהשיג אותו. בתחילה לא רצה יעקב להתחתן עם לאה, אבל ידע שנולד לגלות יותר מאשר רק את העולם הפיזי שאותו מייצגת רחל. יעקב ידע שנשמתו חייבת להתגלות. יעקב יוזם מערכת יחסים מיוחדת עם לאה, שבה הוא מסוגל לפתח את האור הרוחני שלו וללמוד להפוך להיות ישות של שיתוף ונתינה. כל זאת במקביל לשמירה על מערכת היחסים עם אהבתו הגדולה, רחל, שייצגה את העולם הפיזי הזה שבו מתרחש המסע. בסופו של דבר נעשה יעקב אב ל-12 ראשי שבטי ישראל, באמצעותם הוא מסוגל להתעלות ולשלוט בהשפעותיהם של 12 המזלות. ההתגלות הרוחנית עם לאה ורחל העניקה לו שליטה בעולם הפיזי. כמו יד השולטת בצל שהוטל על האדמה, הצליח יעקב להשיג את מודעות "רוח על החומר" שהיא המטרה אותה נועדנו, כל אחת ואחד מאתנו, להשיג.
"הוצבנו בעולם הפיזי הזה כדי לסייע ולעזור במשימה הקדושה הזו."
ההתפתחות הרוחנית של יעקב בעודו חי בעולם הזה היא הסיפור של כל אחת ואחד מאיתנו. כל שבוע אין אנו קוראים על דמויות מן העבר, אלא על החיים שלנו. אנחנו נולדים אל תוך עולם יפהפה מלא בהנאות ובתענוגות גדולים, אבל האם הם הסיבה היחידה לכך שהגענו אל העולם הזה? נאמר שבודהה עזב את חייו מלאי התענוגות כבן מלך כדי לגלות את סודות החיים ואת מטרתו בהם. הוא יכול היה להשתקע בעושרו ולהתמכר לו, אבל במקום, הוא הקשיב לקול הקטן הזה שבתוכו. הוא החליט לצאת למסע כדי לגלות את מטרת החיים. יעקב אבינו נותן לנו את הכוח לעשות בדיוק את הדבר הזה. אנו יכולים לחיות 70 שנה כאילו חיינו רק יום אחד. אך לעומת זאת, כאשר אנו מתקדמים בדרכנו הרוחנית, אנו יכולים לחיות רק יום אחד כאילו חיינו 70 שנה. זה תמיד עניין של "אם ומתי" אנו בוחרים להתחיל. בכל כל אחת ואחד מאיתנו יש ניצוץ בורא שמחכה להימצא ולהידלק. אנחנו חיים בעולם שבו אנו חייבים למצוא איזון בין המרחק שאנו עוברים כלפי חוץ וכלפי פנים. עלינו למצוא את האיזון בין הגשמי והרוחני, ובין הקבלה והנתינה. הגוף שלנו זקוק לקבל כל הזמן, בעוד רוחנו בוערת באש הרצון לשתף ולתת לאחרים. האור הפנימי שלנו פועל במטרה לעזור לנזקקים ולהעניק את אהבתנו אחד לשני. אנו חיים בעולמה של רחל, אבל בתוכנו פועמת לאה. רק כאשר נאהב את הרוחני באותה מידה שבה אנו מוקירים את העולם החומרי, נהיה מסוגלים להשלים את השליחות האישית שלנו בעולם הזה, ואת השליחות של האנושות כולה. יעקב הוא הערוץ שלנו שנועד לכך. הוא יצר עבורנו את הדרך, אנו רק חייבים להיות פתוחים ללכת בה ולבקש את עזרתו.
השבוע במדיטציה שלכם, אני מבקשת מכם לעצום עיניים ולנסוע פנימה. התרחקו מהעולם הפיזי, ולו רק לרגע, והיכנסו פנימה. התמקדו בנשימה שלכם. ראו את העלייה והירידה של הבטן שלכם והרגישו את האוויר נכנס ויוצא מהריאות שלכם. האם אתם יכולים לשמוע את לבכם פועם? יש אור בתוככם, אור יפהפה ונפלא שנועד לגדול עוד יותר. לאחר שעצמתם את עיניכם והתרחקתם מן העולם הפיזי, הרשו לעצמכם להיכנס עמוק יותר, אל תוך רוחכם. בקשו מהבורא לשלוח את מלאכיו לעזור לכם ולהדריך אתכם כדי שתוכלו לגלות מי אתם באמת. לגלות את הנשמה שלכם פירושו לגלות את הבורא בתוככם ואת היכולת שלכם לתת ולשתף. יש בתוככם אהבה אינסופית שכמהה לזרום אל האנושות כולה. אתם מוצאים, סוף סוף, את מקור החסד, הרחמים והחמלה. המסע הזה לגילוי הבורא שבפנים הוא הסיבה שעבורה הגענו לעולם הזה. זה מסע החיים.